Saturday, April 29, 2006

Don't believe the Hype...

Gisteren naar de laatste avond van de Hype Gallery geweest, in de dependence van het Stedelijk Museum bij Centraal Station was een tijdelijke gallerie geopend. Je kon jouw kunstwerk/foto/filmpje meenemen op disc of als foto en dan werd 't daar ingescand en groot uitgeprint.

Heel groot! Aan het einde van de tentoonstelling (gisteravond) kon je je kunstwerk komen ophalen, gratis! Iedereen die een werk had ingediend kreeg dit op canvas of papier (fotopapier) mee op A0 afmetingen. Had ik al gezegd dat 't gratis was?

De subtiele sponsor achter dit hele verhaal is Hewlett-Packard. Vandaar de titel HyPe. De speciale printers van HP hebben ook een centrale plek in de expositie, je kunt ze niet missen.

Ook moesten alle kunstwerken een H en een P in de titel hebben. Wat een geniaal concept! Iedereen die een kunstwerk indient moet z'n gegevens achterlaten (ziedaar een database), de letters H & P zijn subtiel door de hele expositie verwerkt, en het fotopapier heeft heel klein HP op de achterkant staan (niet op de voorkant waar jouw foto staat). Iedere artiest heeft 't dus straks over HP en hoe die het mogelijk maakten dat hun werk op 1x1 meter en groter is afgedrukt! Petje af!

De gallerie reist de hele wereld over, na Amsterdam gaan ze naar Berlijn. Op de internationale site kun je alle ingediende kunstwerken bekijken en er zitten echt hele mooie tussen. Ik hoopte gisteravond één bepaald kunstwerk te kunnen kopen dat ik op de site had gezien. Dat is niet gelukt, misschien kan ik de kunstenaar via de site nog bereiken.

JB

No comments: