Sunday, June 17, 2007

Zijn computergames de films van nu?

Als je het aan mij vraagt wel (Disclaimer: ben zelf een fanatieke speler)!

Kijk naar de trailer van Grand Theft Auto IV, het vierde (en eigenlijk zevende) deel in de succesvolle Grand Theft Auto serie van Rockstar Games...

Een één minuut en drie seconden durende trailer is op Youtube al meer dan 2 miljoen keer bekeken... Fans maken zelf mashups van de trailer en ander materiaal (prachtig gedaan)! Het was op nieuws op meer dan alleen maar game websites toen Rockstar de nieuwe game aankondigde, en toen de trailer live ging was er geen ontkomen aan. In New York hangt zelfs een enorm billboard voor de game.

En als een mainstream merk als Coca-Cola naar de game knipoogt in een commercial dan weet je dat je goed zit.

Kijk daarnaast naar bijvoorbeeld muziekgebruik in deze trailers en het wordt duidelijk dat de game industrie heel goed gekeken heeft naar filmtrailers.

Een perfect voorbeeld hiervan is wat mij betreft de trailer van Assassin's Creed, een nieuwe game van uitgever Ubisoft die zich afspeelt in de middeleeuwen ten tijden van de kruistochten. De onderliggende muziek is "Lonely Soul" van UK trip-hop/electro formatie UNKLE, en geeft een perfect gevoel aan de track.

De volgende trailer voor GTA IV is aangekondigd voor 28 juni (nog 11 dagen) en de hele community kijkt er al reikhalzend naar uit...

Ik ook!

JB

No comments: