Wednesday, July 25, 2007

Virtueel winnen, fysiek vertoon

American Football is heel groot, in Amerika. De belangrijkste American Football videogame is Madden NFL van Electronic Arts. Nieuw bij de versie voor 2008 is het feit dat winnen in de game nu ook werkelijk iets op kan leveren.

Als een American Football team het kampioenschap wint, krijgen ze een Championship Ring. Als je in Madden '08 het kampioenschap wint, krijg je de mogelijkheid om je eigen championship ring te bestellen bij het bedrijf dat ook de echte ringen maakt, voor een schamele $ 149 heb je de gewone versie (geen edelmetaal) en voor $ 495 heb je een 14karaat gouden ring.

Je ziet steeds vaker dat mensen hun virtuele identiteit willen uitdragen, kijk naar de Gamer Points die je als Xbox 360 speler kunt verdienen door bepaalde doelen te bereiken in de games. Last.fm widgets die mensen op hun website plaatsen om duidelijk te maken welke muziek ze luisteren. Mensen willen steeds vaker hun virtuele/online bezigheden uitdragen. Hoe kun je beter je prestaties in een game uitdragen dan met een sierraad dat je alleen maar krijgt als je de game uitspeelt?

Wel grappig, tot voorheen waren dit soort championship rings voorbehouden aan de breedgeschouderde football spelers. Ik ben benieuwd hoe zij reageren als ineens dunne, bleke kids ook met zo'n ring lopen :-)

JB

No comments: